485 статии
Неделя, 25. Октомври 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Бременност

19.12.2007
Десет мита за бремеността


Веднъж разпространи ли се новината, че сте бременна, не се изненадвайте, ако роднини, приятели и дори непознати започнат да ви дават “полезни” съвети. Истината, е че бременността винаги е съпътствана с различни суеверия и митове, които се предават от поколение на поколение.

Представяме ви едни от най-известните митове, които могат дори да ви развеселят и не са истина според д-р Стоун и д-р Едлеман, специалисти в областта на гинекологията в медицински център “Моунт Синаи” в Ню Йорк. Те са автори и на книгата “Бременост за глупаци”.

Измамата за пикантната храна
Пикантната храна може да  придизвика раждане.
“През повечето време бременната може да яде всичко, но има определени храни, за които им казваме да внимават или да се опитат да избягват”, казва д-р Стоун. “Тези храни са меките сирена, непастьоризираните сирена и сирената от сурово мляко. В редки случаи, могат да съдържат бактерията lysteria, която се свързва с причините за аборт и преждевременно раждане.”

Заблудата за нивото на сърцето на плода
Ако сърцето на вашето бебе е разположено ниско, то това означава, че е момче, а ако то се намира по-високо бебето ви е момиче.
Друго поверие гласи, че ако бременна вдигне ръцете си над главата по този начин ще задуши бебето си.

Суеверието за страстния секс
Страстният секс ще предизвика преждевременно раждане. “Сексът няма да причини раждане и съветваме хората да дават смело напред. Заслужава си да се опита!”, казва д-р Стоун.

Поверието за парливото усещане в гърдите
Ако бременната жена често изпитва парливо усещане в гърдите, то това означава, че бебето й ще се роди с много коса на главата.

Митът за ечемик на окото
Тези, които откажат на бременна храната, която много й се иска, ще получат ечемик на окото.

Измамата за грозното бебе
Ако бременната види нещо грозно или ужасно, нейното дете ще се роди грозно. “Това поверие е грешно поради две причини: първата е, че няма научно доказателство за това и второто е, че няма грозно бебе”, казва д-р Едлеман.

Поверието за “петното от кафе”
Когато бебето се роди с кафяв белег (известен като петна от кафе с мляко), това означава, че майката е пила много кафе или е имала неосъществили се желания, докато е била бременна. Още един мит!

Поверието за пола на детето
Ако лицето на бременната погрознее, то тя ще роди момиче и то ще открадне цялата й красота. Д-р Стоун казва, че това твърдение е толкова невороятно, защото кое би било това момиче, което би сторило такова нещо на майка си. Както и да е, това не е истина и звучи смешно.

Поверието, свързано с формата на корема
Ако коремът на бременната е по-широк, това означава, че ще роди момиче. Ако пък коремът й е тесен и напред, то тя ще роди момче. “Това е всеизвестен мит, но и той не е истина.”, казва д-р Едлеман.


“По време на бременност, най-добрата стратегия относно съветите от приятели е от тях да се взима често с мярка, колкото щипка сол”, казва д-р Елдеман и добавя: “но когато става въпрос за съвет от Вашия доктор, тогава трябва да слушате внимателно.”
 
Източник: www.bg-mamma.com
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap