485 статии
Вторник, 02. Юни 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
18.12.2007
Езикът на тялото и флирта
Кратко ръководство по невербално общуване за търсещите партньор. 

 
Според антропологът Дейвид Дживънс езикът на тялото при съблазняване, както при мъжете, така и при жените, трябва да предава послание едновременно за безобидност и уязвимост.
Каквото и да правите, не създавйте впечатление, че се отбранявате или че сте защитена. Скръстените пред гърдите ръце и наклонената глава са знаци за самозащита, което ще държи потенциалните партньори на разстояние. Може би изненадващо за вас, но блузите, които плътно се закопчават чак до врата, може и да спират студа, но спират също така потенциалните ухажори.
Начинът, по който се обличате, когато търсите партньор, трябва да е апетитен. Черното наистина е шик, но ако носите ярки, естествени цветове – черешово-червено, тревно-зелено, лимонено-жълто – ще ви накара да изглеждате много по-“вкусна”.
Веднъж след като сте успяла да привлечете вниманието на обекта “Х”, какво ще му кажете, няма голямо значение, защото – твърдят спецовете – 99% от ухажването е невербално.
Проучване върху начините за започване на разговор показва, че ако говорите добре езика на тялото, едно просто “Здравей”, върши идеална работа за старт на флирта.
Това, което е най-важно да бъде съобщено с цялото тяло, е откритост и интерес. Как да го направите? Ето няколко идеи:
Създайте близост
Преминете няколко пъти “на една ръка разстояние” край обекта “Х” по пътя към тоалетната, бара и пр. Изследвания са доказали, че хората харесват неща, които вече са виждали.
Открийте се
Използвайте жестове с дланите нагоре, когато говорите. Като показвате дланите, показвате нежната част на ръката си. Жестовете с отворени длани са универсален знак за приятелство и доброжелателност. Дланите надолу казват: “Стой далеч от мен”.
Покажете интереса си
Повдигнете едното рамо и килнете главата към него. Антрополозите твърдят, че и при двата пола този кокетен жест казва: “заинтересуван/а съм” и “много съм готин/а”
Бъдете уязвима
Носете отворена блуза и докосвайте шията и ключиците си. Докосването на шията трогва както мъжете, така и жените. С този жест – съвсем буквално – показвате едно слабо място.
Следвайте партньора си
Ако той си чеше главата и вие чешете вашата. Ако повдига рамене – и вие повдигайте рамене. Движението в унисон е дълбоко-заложен инстикт да копираме действията на тези, които намираме за привлекателни.
Привлечете вниманието му към себе си
Когато сте близо до субекта на вашия възторг, изпуснете нещо на земята – кърпичка, ръкавица и т.н. Наведете се и го вдигнете. Ние забелязваме движещи се обекти, дори когато ги виждаме само с крайчеца на окото. В допълнение – вие изглеждате по-уязвима, когато се навеждате.

Източник: www.tiabg.com
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap