485 статии
Неделя, 17. Октомври 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Майчинство

09.03.2009  
За вредата от съревнованието между децата в къщи

 

На родителите им е удобно да развиват у децата си състезателен дух: децата се стремят по-бързо да си съберат играчките, по-бързо да изядат обяда си и съответно да победят. Но пред малкия човек винаги са появява въпросът: „Кой е по-добър? Кого мама обича повече?”

Виж цялата статия...
 
02.02.2009  
Как да се справим с компютърната зависимост при децата

Причината за компютърната зависимост е в това, че чрез компютърната игра детето получава само положителни емоции, адреналин. А наред с това - силно отделяне в мозъка на хормона на удоволствието.

Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
Тест: Как възпитаваме своето дете?

Попитайте себе си, защо и как правите забележки на детето

 Този тест ще ви помогне да разберете от какви мотиви се водите при възпитанието на своето дете, към какво го ориентирате и какви могат да станат децата, в които родителите "зареждат" подобни програми.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
СКРЪНДЗАЛЪКЪТ НЕ Е ПОРОК

Обвинявайки детето в стиснатост, ние не му даваме урок по етикеция, а му създаваме комплекс за вина
В детската стиснатост няма нищо страшно - това е само пореден етап от неговото развитие.

Виж цялата статия...
 
15.07.2008  
Не сривайте самооценката на детето!

Колко малко са сред нас спокойните, уверени в себе си хора... Много повече са онези, които вечно "изкарват точки" в очите на роднините, приятелите, съседите, колегите си.

Виж цялата статия...
 
16.06.2008  
Оптимизмът и възпитанието на детето

 

Не е достатъчно да хвалим детето само за неговите постижения или природни способности. Всяко дете трябва да знае, че то е ценно независимо дали успява да се справи с една или друга дейност или ситуация.

Виж цялата статия...
 
27.05.2008  
Дванадесет симптома на детския стрес

Децата, както и ние, възрастните, са подложени на стрес в днешния напрегнат за всички ни живот. И често на тях им е по-трудно. Детската психика е много ранима, а често те са принудени да изпитват натоварване, непосилно за възрастта им.

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Нощно напикаване

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА НОЩНОТО НАПИКАВАНЕ
Късното напикаване при децата се нарича енуреза. Енурезата не е болест, а симптом. Тя може да се дължи на много причини, някои от които не са съвсем ясни. Енурезата се предава по наследство. Осемдесет на сто от момчета и 10% от момичетата все още се напикават на дванайсетгодишна възраст.

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Наказвайте лошите деца!

През последните години станахме свръх-толерантни към децата си. По-точно към тяхното често неприемливо поведение. Сигурно и вие сте ставали свидели на това как децата се държат лошо с родители или близки, как си правят каквото си искат, а майката вдига безпомощно рамене, притеснява се от поведението на отрочето си, но не предприема някакви мерки.

Виж цялата статия...
 
04.03.2008  
детската агресивност в различните възрасти

Какви са симптомите при агресивност?
Как се променя детската агресивност в различните възрасти? Когато е гладно, малкото бебе се сърди на целия свят....

Виж цялата статия...
 
04.03.2008  
Да научим детето да цени парите

Колко пари да даваме на детето и има ли то нужда от джобни? Тези въпроси си задаваме най-късно, когато малкият човек тръгне на училище и знаем, че може да му потрябват пари.
Основното, което трябва да научим детето от ранна възраст, е да разбира стойността на парите. Още от съвсем малко то схваща, че парите са средство, с което мама и татко купуват неща от магазина.

Виж цялата статия...
 
25.02.2008  
Кои са рисковете от неправилното хранене на детето

Какви са рисковете от системното недохранване на детето

• Общо недохранване ( белтъчно-енергийна недостатъчност). Продължителният недостиг на белтъци и енергия води до хипотрофия, със забавяне до спиране на растежа, намаляване или изчезване на подкожната тлъстина.

Виж цялата статия...
 
09.02.2008  
Защо второ дете?

На пръв поглед такъв въпрос звучи неуместно. ''Как така защо, ами просто така искаме''- бихте отговорили вие. Ако се замислим, обаче, ще видим, че на този въпрос може да има повече от един отговор. Например: искаме второ дете, защото не желаем първото да расте само.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
30.01.2008  
КАКВО СТАВА В ДЕТСКИТЕ ГЛАВИ?

Глупави и неспособни деца се срещат, но много рядко — това е доказано научно. При правилен подход почти всяко дете може да се справи с училищната програма и дори да получава удоволствие от своите старания. Откъде тогава идва многогодишната истерия по повод на лошия успех в училище?

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Живели брадче и сестриче...или как да ги научим да се обичат.

По-големите и по-малките деца в семейството рядко живеят в мир и любов и по-често се борят ожесточено за пространство, вещи, родителско внимание. Ако липсват конкретни възпитателни действия взаимното им неприемане може да стигне до ненавист с всички произтичащи от това последствия, понякога доста сериозни. Как да ги научим да се обичат взаимно?

Виж цялата статия...
 
10.01.2008  
Защо детето иска куче?

Чела съм много мнения по този въпрос, повечето от които твърде крайни. От тях човек остава с впечатление, че всяко дете, което иска куче, е нещастно и/или малтретирано.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Медът успокоява кашлицата при децата


Чаена лъжичка мед преди сън успокоява кашлицата на децата и им помага да спят по-добре, установи американско изследване, цитирано от Ройтерс.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Децата на разведени родители

Стресът продължава около година, момчетата го изживяват по-трудно.
"Откато се разведохме, детето ми стана друго. Разсеян, нервен, започна да се напикава през нощта.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Първи стъпки...

 

Прохождане, във всяко едно отношение само по себе си това понятие е свързано с трудности , воля за развитие и усъвършенстване.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Моето дете тръгва на детска градина

Рядко се срещат деца и родители, които да не са имали проблеми с адаптирането в детската градина. Родителите на по-малките деца трябва да са особено внимателни и добре подготвени.

Виж цялата статия...
 
18.12.2007  
Борбата със злоядото дете

Най-добрата рецепта според мен е: Забавлявайте се, не се борете!

Ако след консултация с личния лекар, той прецени, че детето ви се развива нормално, то не се притеснявайте.

Виж цялата статия...
 
02.02.2009  
От 6 до 12 години е детето.Развитие на интересите

 

Въпросът за развитието на интересите вълнува много родители, които биха желали да насочат по правилен начин детето и да осигурят подходяща атмосфера за развитието на неговите таланти, желания и способности.

Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
ДА ПРИУЧВАМЕ ЛИ ДЕЦАТА НА РЕД И ЧИСТОТА

 

Голямата мечта на всички родители е детето им да бъде грижливо, чистоплътно, умно, да поддържа ред навсякъде. До две-три години на децата им е интересно сами да си прибират играчките, да помагат на мама да слага масата.

Виж цялата статия...
 
15.07.2008  
Детето и бъркането в носа

Най-вероятно детето си чопли носа, просто защото го има, понякога от любопитство, понякога от скука. Както и останалите навици чопленето на носа е начин детето да се оттърве от стреса или пък да убие време.

Виж цялата статия...
 
16.06.2008  
Защо лъжат и мамят децата ни?

Във всяко семейство рано или късно настъпва този момент: някой от родителите изведнъж “засича” сина си, че нещо е изнесъл от къщи и го е продал. Или намира изчезналите си 10 лева в джоба на дъщеря си. Какво дете отглеждаме, хващат се за главата възрастните.

Виж цялата статия...
 
30.05.2008  
ЗА ПОЛЗАТА ОТ СМЪРТНИЯ ГРЯХ (ЗАВИСТА)

 

Завистта е не само мъчителна, но и опасна. И децата страдат от нея не по-малко от възрастните. Главният проблем е в това, че тя изяжда радостта от детството и с времето може да повлияе сериозно върху психическото здраве на човека.

Виж цялата статия...
 
20.05.2008  
По-умни бебета с кърмене

Майчиното мляко е най-прекрасната бебешка храна. 
Още едно доказателство за преимуществото на майчиното мляко пред всички изкуствени храни в първите месеци на живота дадоха канадски учени.

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Круп и трахеит

Болестта Круп е вирусна инфекция на дихателните пътища, засягаща най-често малките деца (на възраст между 3 месеца и 3 години). Трахеитът е подобно заболяване, но е причинено от бактериална инфекция и протича по-тежко. При по-сериозните случаи може да се стигне до запушване на дихателните пътища.

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Страхът от нова храна се предава по наследство

Много от родители полагат невероятни, но и безуспешни, усилия да накарат своето дете да хапне спанак или броколи. Причината за неговото нежелание не е нито в детския инат, нито в «то е малко и не разбира», а в прословутите гени, които напоследък се оказват виновни за всичко!

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Бебешкия мозък живее таен живот

Този щастлив период от детството, в който детето не се е научило нито да ходи, нито да говори и през по-голямата част от времето спи, отдавна привлича интереса на изследователите, които се опитват да разберат какво става в малките главички на представителите на човешкия род.

Виж цялата статия...
 
14.05.2008  
Млечните зъби

Зачатъците на млечните зъби се формират дълго преди раждането на детето. Въпреки това, първото зъбче се появявя през 6 -7 месец и тогава у родителите възникват редица въпроси.

Виж цялата статия...
 
04.03.2008  
20 правила при игра

Най-важното е да осигурите на детето си атмосфера, в която да се чувства защитено. То има нужда от близост, за да може да се концентрира върху играта си.
За да не се страхува от наказание детето ви, не се ядосвайте, ако, докато си играе, вдига шум или създава безредие; това понякога е част от самата игра. Кажете му, ако ви стане неприятно, но ограничавайте с мярка.

Виж цялата статия...
 
04.03.2008  
Как да накараме детето да ни слуша

Ето някои техники, с които бихте могли да подобрите комуникацията с вашето дете. Те естествено не гарантират, че детето ще се вслушва или ще е напълно съгласно с вас, в което по принцип няма нищо лошо, но поне ще чува какво му говорите.

Виж цялата статия...
 
25.02.2008  
Oсобености на организма на бебето, които имат значение при храненето

Кърмаческата възраст се отличава преди всичко с:
1. Усилен растеж. В никоя друга възраст детето не pасте така бързо. Към 5-ия месец то удвоява, а до края на годината утроява теглото си.

Виж цялата статия...
 
30.01.2008  
ВЕЗНИТЕ НА ВЪЗПИТАНИЕТО

ВЗИСКАТЕЛНОСТ — завишена
ИНТЕРЕС КЪМ ДЕТЕТО — недостатъчен 
Съчетанието на високи изисквания към детето с понижено внимание към неговите потребности предизвиква появата в детето на повишена морална отговорност, често пъти непосилна за него. Понякога детето расте като помощник на майка си, например бави по-малките деца, докато майката е на работа.

Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Типичните родителски грешки...

Типичните родителски грешки...
...които ние допускаме, ако се придържаме строго към един от следните стилове на възпитание 

   При всеки човек на определена възраст се установява стереотип на поведение. Един от тези стереотипи е стилът на възпитание, който волно или неволно се проявява във всеки от родителите.

Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Топлината на майчините обятия

Помня историята, която ми разказа веднъж една възрастна жена. Когато била малка, нейната майка, както и много други майки, била вечно заета у дома: да изпере, да изглади, да закърпи, да почисти, да сготви... Момиченцето, току що проходило, все му се искало да се гушне в майка си и често отивало при нея, протягайки ръчички за прегръдка.

Виж цялата статия...
 
10.01.2008  
Ако детето не може да заспи

Някои деца вечер си лягат и спят непробудно до сутринта.
На такива родите ли просто да им завидиш.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Когато децата имат алергия

Тръгването на училище, новите съседи, запознанствата с връстници на семейни сбирки - стремежът на децата за принадлежност и да са "като другите" е особено силен.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Как да улесните връщането си на работа след майчинство?

 

Детето е голяма радост за Вас, но в същото време, и голяма грижа. Майчинството винаги оказва влияние върху професионалния живот на родителите, най вече на майките.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Осиновяването - изход или трудна дилема?

Всяко нещо има своята предистория. В тази статия трябва да говорим за психологическите параметри у жената, мъжа и двойката, възникващи при поява на възможността за осинoвяване на дете.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Предимства на кърменето

Основна грижа на майката след раждането на детето е грижата за неговото хранене. В зависимост от обстоятелствата тя трабва да реши кой вид хранене ще прилага - естествено, смесено или изкуствено.

Виж цялата статия...
 
18.12.2007  
Закаляването на децата

Закаляването към ниските температури е най-мощното профилактично средство против простудните заболявания, чието значение за патологията на човека е голямо.

В системата на социалните ценности здравето заема решаващо място.

Виж цялата статия...
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори
 
За вредата от съревнованието между децата в къщи статията е добавена преди 4605 дни 9 часа и 4 минути
 
От 6 до 12 години е детето.Развитие на интересите статията е добавена преди 4640 дни 9 часа и 4 минути
 
Как да се справим с компютърната зависимост при децата статията е добавена преди 4640 дни 9 часа и 4 минути
 
Тест: Как възпитаваме своето дете? статията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 4 минути
 
ДА ПРИУЧВАМЕ ЛИ ДЕЦАТА НА РЕД И ЧИСТОТА статията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 4 минути
 
СКРЪНДЗАЛЪКЪТ НЕ Е ПОРОК статията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 4 минути
 
Детето и бъркането в носастатията е добавена преди 4842 дни 10 часа и 4 минути
 
Не сривайте самооценката на детето! статията е добавена преди 4842 дни 10 часа и 4 минути
 
Защо лъжат и мамят децата ни? статията е добавена преди 4871 дни 10 часа и 4 минути
 
Оптимизмът и възпитанието на дететостатията е добавена преди 4871 дни 10 часа и 4 минути
 
ЗА ПОЛЗАТА ОТ СМЪРТНИЯ ГРЯХ (ЗАВИСТА)статията е добавена преди 4888 дни 10 часа и 4 минути
 
Дванадесет симптома на детския стрес статията е добавена преди 4891 дни 10 часа и 4 минути
 
По-умни бебета с кърменестатията е добавена преди 4898 дни 10 часа и 4 минути
 
Круп и трахеит статията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
Страхът от нова храна се предава по наследство статията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
Бебешкия мозък живее таен живот статията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
Нощно напикаване статията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
Наказвайте лошите деца! статията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
Млечните зъбистатията е добавена преди 4904 дни 10 часа и 4 минути
 
детската агресивност в различните възрасти статията е добавена преди 4975 дни 9 часа и 4 минути
 
20 правила при игра статията е добавена преди 4975 дни 9 часа и 4 минути
 
Да научим детето да цени парите статията е добавена преди 4975 дни 9 часа и 4 минути
 
Как да накараме детето да ни слуша статията е добавена преди 4975 дни 9 часа и 4 минути
 
Кои са рисковете от неправилното хранене на детето статията е добавена преди 4983 дни 9 часа и 4 минути
 
Oсобености на организма на бебето, които имат значение при храненетостатията е добавена преди 4983 дни 9 часа и 4 минути
 
Защо второ дете?статията е добавена преди 4999 дни 9 часа и 4 минути
 
ВЕЗНИТЕ НА ВЪЗПИТАНИЕТО статията е добавена преди 5009 дни 9 часа и 4 минути
 
КАКВО СТАВА В ДЕТСКИТЕ ГЛАВИ?статията е добавена преди 5009 дни 9 часа и 4 минути
 
Типичните родителски грешки...статията е добавена преди 5024 дни 9 часа и 4 минути
 
Живели брадче и сестриче...или как да ги научим да се обичат. статията е добавена преди 5024 дни 9 часа и 4 минути
 
Топлината на майчините обятия статията е добавена преди 5024 дни 9 часа и 4 минути
 
Ако детето не може да заспистатията е добавена преди 5029 дни 9 часа и 4 минути
 
Защо детето иска куче?статията е добавена преди 5029 дни 9 часа и 4 минути
 
Когато децата имат алергиястатията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Медът успокоява кашлицата при децатастатията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Как да улесните връщането си на работа след майчинство?статията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Децата на разведени родители статията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Осиновяването - изход или трудна дилема?статията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Първи стъпки...статията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Предимства на кърменето статията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Моето дете тръгва на детска градинастатията е добавена преди 5050 дни 9 часа и 4 минути
 
Закаляването на децатастатията е добавена преди 5052 дни 9 часа и 4 минути
 
Борбата със злоядото детестатията е добавена преди 5052 дни 9 часа и 4 минути

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap