485 статии
Неделя, 17. Октомври 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Бременност

02.02.2009  
Прилича ли втората бременност на първата?

Жени, които са прекарали проблематична първа бременност, още преди да вземат решение за второ дете, проучват отговора на този въпрос. Прогнозата на професионалните среди е следната: първата бременност е показателна за протичането на втората.

Виж цялата статия...
 
02.06.2008  
Обезболяване на раждането

 

Усещането за болка при раждащата жена зависи от индивидуалната поносимост, размера и положението на плода, силата на съкращаване на матката, наличието на предшестващи раждания. По тази причина всяко обезболяване са провежда по индивидуална програма.

Виж цялата статия...
 
20.05.2008  
Бременност след 35 г.

Повечето здрави жени на възраст от 35 до 40 г. са в добро здраве и имат безпроблемни бременности.

Добрата пренатална грижа и здравословните навици могат да Ви помогнат да намалите определени рискове. Ако се появят проблеми при жени над 35 години, те обикновено могат да бъдат успешно излекувани.

Kоментари към статията : 2 Виж цялата статия...
 
15.05.2008  
Диабетичките раждат здрави деца

Критични са първите 12 часа след раждането
Диабетичка съм от осемнайсетгодишна. Сега съм на двайсет и пет и преди три месена се омъжих. Предстои ми да взема трудно решение - да имам ли дете, нещо, което със съпруга ми искаме много, или да не рискувам. Моля ви да ми обясните какви са рисковете за дете на диабетичка.

Виж цялата статия...
 
15.05.2008  
Напълняването по време на бременност

Независимо дали Ви харесва или не, Вие ще напълнеете по време на бременността. Развитието и растежа на бебето го изискват. Въпросът е с колко е нормално и полезно да наддадете.
Ако сте бременна с близнаци, наддаването е по- значително - над 16 килограма.

Виж цялата статия...
 
04.03.2008  
варицела и бременност

Вирусът на варицела-зостер принадлежи към голямата група на херпесните вируси. Той причинява заболяванията варицела и херпес зостер.

Варицелата е проява на първична инфекция с вируса в детска възраст (90% от заболяванията настъпват преди 20-тата година). Заболяването е силно заразно и протича с характерен обрив.

Виж цялата статия...
 
08.02.2008  
Към вас, бъдещи татковци !

За вас също започва голямото приключение на живота. В продължение на девет месеца ще живеете в очакване. Не чрез собственото си тяло, а чрез " посредник ". Това също не е лесно - ако вие самият не можете да усетите малките физически неразположения, няма да сте в състояние да почувствате и силните радости.

Да присъстват ли бащите при раждането?

Виж цялата статия...
 
30.01.2008  
Гените на мама или на татко?

Само 3 черти се предават в наследство —
общителност,
двигателна активност,
емоционалност
    Когато казваме за някое дете: "Избухлив като баща си!" или "И майка й като дете беше същата "мушичка", ние подразбираме, че своя темперамент човек получава в наследство от предците си. Дали нашите представи са правилни? Какво казват психолозите по този повод?

Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Бременността и сутрешното гадене

Някои правила ще ви помогнат да намалите неприятните усещания.
Когато малките момиченца си играят на майки, въобще не им хрумва колко трудно нещо е бременността. Независимо обаче от всички страдания, които жените трябва да понесат, за да дадат нов живот, те все така искат своето бебче, когато настъпи точният момент.

Виж цялата статия...
 
10.01.2008  
Петната на бременността - хлоазма

Какво представляват т.нар. петна на бременността?
Често срещано явление по време на бременността е образуването на хиперпигментни петна по кожата на лицето.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Ако сте решили да забременявате, посетете лекаря си

 

Ако вече мислите за бебе, не чакайте резултатите от теста за бременност, а посетете лекаря си още преди това - колкото сте по-здрава, толкова по-здраво ще е и вашето бебе.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Тютюнопушене и бременност

Бременността е подходящо време за спиране на тютюнопушенето. Около 30 % от жените спират да пушат при потвърждаване на бременността, а някои малко по-късно.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Пиърсинг по време на бременността

С тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко съвета как да се грижите за пиърсинга, който вече сте си направили преди да забременеете и за този, който евентуално смятате да си направите по време на бременността.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Пренатална Психология

Пренаталната и Перинаталната психология изучава психологическите ефекти и следствия от най-ранния опит на индивида – преди раждането (пренатален) и веднага след раждането (перинатален опит).

Виж цялата статия...
 
18.12.2007  
Момче или момиче - изберете сама!

Можете сама да изберете пола на бъдещото си дете, без да е необходимо да играете на сляпа баба със случайността и медицинската етика. Така твърди аржентинката Адрияна Барета – биохимичка, която изследва вече 15 г. проблемите на женския стерилитет.

Виж цялата статия...
 
02.02.2009  
Не на безмесните диети по време на бременност!

Британски учени установили, че вероятността от раждане на момиче забележимо нараства, ако майката е на вегетарианска диета. В хода на изследването, в което взели участие 6000 бременни жени,

Виж цялата статия...
 
02.06.2008  
Безсънието при бременните

 

Безсънието при бременните е една от темите, по които липсват специални научни разработки, въпреки че според статистиката около 60 % от бъдещите майки се оплакват не само от прекомерна сънливост, но и от безсъние, особено през последни три месеца от бременността.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
02.06.2008  
Стрии,отпуснати мускули

Стрии,отпуснати мускули,безжизнена коса – това са част от тревогите на бъдещите мами.На пазара има твърде много продукти,които да помогнат за подобни проблеми на бъдещи майки...

Виж цялата статия...
 
27.05.2008  
Mоже ли да “дирижираме” пола на бъдещото ни дете?

 

Може ли да се планира полът на детето? Как да се изчисли точната дата на зачатие на момче или момиче? Тези въпроси винаги са вълнували много бъдещи родители.

Виж цялата статия...
 
15.05.2008  
Девет мита за бременността

След като съобщите новината, че сте бременна, недейте да се изненадвате ако близките, приятелите, дори и непознати хора започнат да ви засипват с „народни мъдрости".

Виж цялата статия...
 
11.03.2008  
ТОКСИКОЗА ПРИ БРЕМЕННОСТ

Някои жени смятат, че повръщането при бременност е нещо съвсем нормално. Това състояние обаче се нарича ранна токсикоза при бременните. Повръщането до 9 -10 пъти на ден се отнася към леката форма на това състояние и не се налага да постъпвате в болница.

Виж цялата статия...
 
25.02.2008  
Мастната престилка

Абдоминопластика
 Бременността и раждането неизбежно се отразяват върху корема на жената. Натискът на уголемената матка предизвиква раздалечаване на мускулите и отпускане на предната коремна стена.

Виж цялата статия...
 
19.02.2008  
Обезболяване при гинекологични и акушерски операции

При акушеро-гинекологични операции могат да се прилагат разнообразни техники на анестезия. Най-общо тези техники се разделят на такива, при които пациентките спят – обща анестезия, и такива, при които пациентките не спят – регионална анестезия.

Виж цялата статия...
 
30.01.2008  
Какво е фолиева киселина и защо имаме нужда от нея?

Фолиевата киселина е витамин от групата на B витамините. Той подпомага правилното развитие на навралната тръба на бебето, която оформя мозъка и гръбначния стълб.

Много е важно да се приема фолиева киселина преди зачеването и през първите 3 месеца от бременността на жената. По-голямата част от жените разбират, че са бременни чак след края на първия месец, когато бебето е вече оформено.

Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Всичко за следродовата депресия

Следродилната депресия представлява комплекс от различни; емоционални реакции, които настъпват няколко дни след раждането. Могат да продължат от дни до седмици и месеци наред, ако човек не промени преживяванията си още в първите дни, щом забележи, че нещо не е наред. Това не е състояние, непосредствено причинявано от раждането, а се поражда от биологични, семейни и лични фактори.

Виж цялата статия...
 
15.01.2008  
Секс по време на бременност

Безопасно ли е?.
Когато една жена е бременна за първи път, е нормално тя и партньорът й да бъдат притеснени дали правенето на любов няма да навреди на нероденото им дете. Най-често задаваните въпроси са:
- Дали натиска върху матката наранява бебето?

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
10.01.2008  
Спорт и бременност

Упражненията по време на бременност са много важни и могат да донесат ползи и за майката, и за бебето.

Виж цялата статия...
 
20.12.2007  
Искате да родите в България? Надиплете поне хилядарка!

Да си бременна в България, никак не е лесно. Оказва се, че ако бъдещата родилка държи на здравето си и на това на бъдещето си дете се налага да се бръкне принудително много надълбоко.

Kоментари към статията : 2 Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Десет мита за бремеността

 

Веднъж разпространи ли се новината, че сте бременна, не се изненадвайте, ако роднини, приятели и дори непознати започнат да ви дават “полезни” съвети.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Могат ли бременните да пътуват със самолет?

 

Да, могат. Вътрешните правила на някои авиокомпании налагат известни ограничения, но в общия случай жени, при които бременността протича нормално, могат спокойно да пътуват със самолет.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Бременна ли съм?

С преминаването на овулацията настъпва периодът на най-голямо нетърпение – очакването. С новите тестове за бременност е възможно да се определи наличието й още на около 10-12 ден след овулацията.

Виж цялата статия...
 
18.12.2007  
Бременност - първи признаци

Бременността – за някои жадувана, за други – крайно нежелана. Във всички случаи е добре да знаем за нея по-отрано. Но поради едни или други причини тестовете за бременност не се включват в схемата – или имаме притеснение да ги купим, или искаме да знаем от по-рано. Ето някои от първите симптоми, по които можете да разпознаете своето ново състояние.

Виж цялата статия...
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори
 
Не на безмесните диети по време на бременност! статията е добавена преди 4640 дни 8 часа и 14 минути
 
Прилича ли втората бременност на първата? статията е добавена преди 4640 дни 8 часа и 14 минути
 
Безсънието при бременните статията е добавена преди 4885 дни 9 часа и 14 минути
 
Обезболяване на раждането статията е добавена преди 4885 дни 9 часа и 14 минути
 
Стрии,отпуснати мускули статията е добавена преди 4885 дни 9 часа и 14 минути
 
Mоже ли да “дирижираме” пола на бъдещото ни дете? статията е добавена преди 4891 дни 9 часа и 14 минути
 
Бременност след 35 г.статията е добавена преди 4898 дни 9 часа и 14 минути
 
Диабетичките раждат здрави децастатията е добавена преди 4903 дни 9 часа и 14 минути
 
Девет мита за бременносттастатията е добавена преди 4903 дни 9 часа и 14 минути
 
Напълняването по време на бременностстатията е добавена преди 4903 дни 9 часа и 14 минути
 
ТОКСИКОЗА ПРИ БРЕМЕННОСТстатията е добавена преди 4968 дни 8 часа и 14 минути
 
варицела и бременност статията е добавена преди 4975 дни 8 часа и 14 минути
 
Мастната престилка статията е добавена преди 4983 дни 8 часа и 14 минути
 
Обезболяване при гинекологични и акушерски операции статията е добавена преди 4989 дни 8 часа и 14 минути
 
Към вас, бъдещи татковци !статията е добавена преди 5000 дни 8 часа и 14 минути
 
Какво е фолиева киселина и защо имаме нужда от нея? статията е добавена преди 5009 дни 8 часа и 14 минути
 
Гените на мама или на татко?статията е добавена преди 5009 дни 8 часа и 14 минути
 
Всичко за следродовата депресиястатията е добавена преди 5024 дни 8 часа и 14 минути
 
Бременността и сутрешното гаденестатията е добавена преди 5024 дни 8 часа и 14 минути
 
Секс по време на бременностстатията е добавена преди 5024 дни 8 часа и 14 минути
 
Спорт и бременностстатията е добавена преди 5029 дни 8 часа и 14 минути
 
Петната на бременността - хлоазмастатията е добавена преди 5029 дни 8 часа и 14 минути
 
Искате да родите в България? Надиплете поне хилядарка!статията е добавена преди 5050 дни 8 часа и 14 минути
 
Ако сте решили да забременявате, посетете лекаря систатията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Десет мита за бременосттастатията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Тютюнопушене и бременностстатията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Могат ли бременните да пътуват със самолет?статията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Бременна ли съм?статията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Пиърсинг по време на бременността статията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Пренатална Психология статията е добавена преди 5051 дни 8 часа и 14 минути
 
Бременност - първи признацистатията е добавена преди 5052 дни 8 часа и 14 минути
 
Момче или момиче - изберете сама!статията е добавена преди 5052 дни 8 часа и 14 минути

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap