485 статии
Сряда, 19. Декември 2018
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )


18.12.2007
Наднормено тегло или затлъстяване

Наднорменото тегло е само лош знак, че килограмите ви се лепят лесно. Големият проблем е затлъстяването. Затлъстелите хора носят на гърба си огромно количество излишни мазнини, а рисковете за здравето им са сериозни. Механизмът на затлъстяването изглежда по математически прост. Хората наддават на тегло, когато поемат повече калории, отколкото изгарят. Излишните калории се складират по тялото под формата на тлъстини. Затлъстяването е дълъг процес. Хората със свръхтегло са приемали повече от необходимите им калории в продължение на години.
Разбира се, наследствеността има немалка роля по отношение на теглото и телесната структура. Някои хора просто пълнеят по-лесно, но от друга страна, в семейството се наследяват и някои вредни навици - например консумация на много мазни, солени или сладки храни и заседнал начин на живот. В типичния случай проблемите с излишните килограми са резултат на комбинация от лоши навици и наследствения фактор. Заболявания, свързани с проблеми на щитовидната жлеза, както и някои генетични увреждания могат също да причинят затлъстяване. А къде са тук емоциите? Хората ядат повече, ако са неспокойни, депресирани, в състояние на стрес или просто когато са отегчени.
Защо в наше време затлъстяват толкова много хора? Освен изобилието от разнообразни калорични храни, ключов фактор за ширещото се затлъстяване днес е, че твърде много икономисваме от движението. Станали сме седящи и лежащи пленници на телевизора и компютъра, както и на автомобила.
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap